Tuesday 8 March 2016

R.I.P. Bruce Geduldig, 1953-2016


Bruce Geduldig
07.03.1953. - 07.03.2016.
R.I.P.

Bruce Geduldig, naš nekadašnji kolega i saradnik, preminuo je 7. marta 2016. godine, na svoj 63. rođendan. Napustio nas je u svom rodnom gradu, Sakramentu, u prisustvu članova porodice i prijatelja. Već dugi niz godina imao je zdravstvenih problema sa jetrom. Mnogo će nam nedostajati.
U Tuxedomoon je došao 1979. godine. On i Winston Tong su sarađivali na  pozorišnim komadima, uveo je filmske i multimedijalne elemente u nastupe, a njihovi radovi su sve više počeli da se ukrštaju sa aktivnostima Tuxedomoon. Tako je on postao konstanta u živim nastupima benda, dajući sopstveni doprinos njihovom jedinstvenom gesamtkunst imidžu. Što reče Jorge Socarras, jedan od naših zajedničkih prijatelja: 
  • Zlatni loš momak - to mi je prvo palo na pamet kada sam ga ugledao kako ulazi u prostoriju. Onako koščat, blago iskošenih očiju koje otkrivaju davno pogubljene migracije zamaskirane bledolikošću - Huni osvajački, pripitomljeni Tevtonskom magijom, najednom shvate da više ne mogu da napuste žene koje su silovali. Svirepost i zavodljivost jednih i drugih, pomirene u lepoti njihovih potomaka, koje su zračile iz svakog njegovog osmeha.
Živeo je dugo godina u Briselu. U Belgiju se doselio 1981. godine, kada je kompletna postava Tuxedomoon odlučila da napusti Ameriku posle Reaganove pobede na predsedničkim izborima. Tu je upoznao svoju voljenu ženu, Bernadette Martou, koja je preminula u aprilu 2015. godine.
Oni su se 2014. godine ponovo vratili u Sakramento, na Brusov domaći teren, nakon što su posle Brisela neko vreme živeli u Portou, u Portugaliji.


Au revoir, dragi prijatelju.
  • gate, gate, paragate, parasamgate, bodhi, svaha! (sutra srca)


...

"Madame ZaZa of Marseille - Hommage à Marisa"
video: Philippe Adrien & Bruce Geduldig, montaža snimaka Marise Laurens
audio: Tuxedomoon

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...