Friday 11 August 2017

Under Cöver


Ako postoji nešto što su Lemmy Kilmister, Phil Campbell i Mikkey Dee tokom silnih godina zajedničkog rada u bendu voleli da rade, onda je to bilo staro dobro "mötörheadovanje" omiljenih pesama drugih autora. Što bi se reklo - provukli su ih kroz mötörajzer, izrokali, narolali, pa ih još uvrnuli i naoštrili. U spomen nekim od njihovih najboljih obrada, Mötörhead će u septembru ove godine objaviti album "Under Cöver", na kome će se naći do sada neobjavljena obrada "Heroes" Davida Bowiea koja je u produkciji Camerona Webba bila snimljena 2015. tokom "Bad Magic" kampanje. To je jedna od poslednjih pesama koje je bend snimio. 
"To je veličanstvena pesma, jedna od najboljih koje je Bowie ikada snimio, i od nje je moglo da ispadne samo nešto podjednako dobro, kako se i ispostavilo, a Lemmy se bukvalno zaljubio u našu verziju" kaže Phill Campbell.
"Bio je ponosan na nju, i to ne samo zato što je na kraju ispala tako dobra već i zato što je zabavna, a to je upravo ono za šta ovakvi projekti i treba da služe!" kaže Mikkey Dee.
Ostatak albuma je u istom stilu - glasan i ponosan, promukao i bučan rokenrol: "God Save The Queen", "Cat Scratch Fever", "Rockaway Beach", "Breaking The Law", "Whiplash"... Ova poslednja im je 2005. godine donela nagradu Grammy za najbolji metal nastup.
"Bilo nam je tada super, i još uvek je tako" kaže Campbell, a Dee se nadovezuje: "Treba upamtiti da je bilo super svirati te pesme koje smo svi voleli."
Dakle, to je bilo to. Ukoliko vas ova priča nije naterala da uključite svoj uređaj za glasno propovedanje rokenrola po komšiluku, vreme je da izmerite puls i proverite da li ste još uvek živi. Pronto!
A možete i unapred naručiti svoju kopiju "Under Cöver".
Nećete zažaliti.



Under Cöver:
01. Breaking the Law (Judas Priest, 2008)
02. God Save the Queen (Sex Pistols, 2000)
03. Heroes (David Bowie, 2015)
04. Starstruck (Rainbow, 2014)
05. Cat Scratch Fever (Ted Nugent, 1992)
06. Jumpin’ Jack Flash (The Rolling Stones, 2001)
07. Sympathy for the Devil (The Rolling Stones, 2015)
08. Hellraiser (Ozzy Osbourne, 1992)
09. Rockaway Beach (The Ramones, 2002)
10. Shoot ‘Em Down (Twisted Sister, 2001)
11. Whiplash (Metallica, 2005)


2017 Wacken (Germany), Lemmy R.I.P. tribute festival opening


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...