Saturday 9 December 2017

The Lurkers - High Velocity 7''


The Lurkers
High Velocity 7'' vinyl
(07.12.2017)

1. High Velocity (vocal Diane Cox)
2. White Noise And Feedback (vocal Pete Stride)
3. One Butterfly (vocal Pete Stride)


Istorija pop-muzike je prepuna svađa između bivših članova oko toga ko ima pravo na korišćenje naziva benda, i to godinama nakon rasturanja ekipe. U najavi je nova bura u tom lavoru: Lurkersi protiv Lurkersa.
Trojica članova originalne postave The Lurkers - Pete Stride, Pete 'Manic Esso' Hynes i Nigel Moore - pod imenom God's Lonely Men su 2010. izdali album "Chemical Landside", zatim su to skratili na GLM pa se potom preimenovali u The Lurkers GLM i 2016. objavili album "The Future's Calling". Sada su rešili da objave singl "High Velocity" pod imenom The Lurkers, a naslovnu numeru je otpevala gošća Diane Cox (The Featherz). Osim ovog singla, trenutno nemaju nikakvih planova za turneju.
Kako stoje stvari, namera im je da iskoriste objavljivanje petostruke CD-kompilacije snimaka The Lurkers iz perioda 1977-1980, koju je objavila njihova tadašnja izdavačka kuća Beggars Banquet (The Lurkers su bili prvi punk bend koji je sa njima potpisao ugovor). Kako kažu, želja im je da "nakon 40 godina pokažu da su i dalje ponos Fulhama i Ickenhama i da još uvek mogu da snime dobru ploču". Na osnovu naslovne numere ovog singla, može se reći da su u pravu. "High Velocity" je standardna pop-punk pesma, na koju se nadovezuju ostale dve sa B-strane - baš onakve, kakve smo navikli da čujemo od The Lurkers


Sve to najverovatnije neće izaći na dobro, ako se nešto pita preostali član originalne postave Arturo Bassick koji koristi ime The Lurkers još od 1987. On i Esso su i dalje dobri ortaci, a pitanje je koliki bi bili i advokatski troškovi, ukoliko se "Rat Lurkersa" nastavi na sudu - umesto na stejdžu, gde bi to bilo na obostranu korist Vrebača i njihovih fanova.
Videćemo...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...